مهندس کامپیوتر به تحلیل، طراحی، ساخت و راهاندازی دستگاهها و مجموعههای سختافزاری جدید میپردازد. بررسی و شناخت مجموعههای سختافزاری و نرمافزاری موجود، نگهداری، عیبیابی، تعمیر، اصلاح و توسعه دستگاههای حافظه، پردازندهها و شبکهها تنها بخشی از فعالیتهایی است که توسط مهندس کامپیوتر صورت میگیرد.
رشته مهندسی کامپیوتر دارای از دو زیرشاخه تشکل شده که عبارت است از:
سختافزار: گرایش سختافزار بیشتر مناسب افرادی است که به طراحی و کنترل دستگاههای سختافزاری علاقه دارند.
نرمافزار: گرایش نرمافزار بیشتر برای افرادی مناسب میباشد که به برنامهنویسی و طراحی الگوریتم و کار با نرمافزارهای مختلف علاقهمند هستند.
مهارتهای مورد نیاز یک مهندس کامپیوتر
مهارتهایی که یک مهندس کامپیوتر برای فعالیت در این زمینه به آنها نیاز دارد به عبارت زیر است:
علاقه و پشتکار زیاد و به روز بودن در تکنولوژی و آگاهی از جدیدترین اخبار مهندسی کامپیوتر
برخورداری از استعداد و هوش ریاضیات و توانایی حل مسئله و داشتن خلاقیت و استفاده از راهحلها و ایدههای ابتکاری
صحبت کردن با دیگران، شنیدن فعال، تصمیمگیری در حل مسئله و تحلیل عملکرد
چگونه مهندسی کامپیوتر شویم و کسب درآمد کنیم؟
رشته مهندسی کامپیوتر از رشتههای خوبی است که در صورت داشتن مهارتهای لازم فرد میتواند در همه جای دنیا مشغول به کار شده و درآمد خوبی کسب نماید. برای ورود به این رشته باید از سه راه زیر اقدام کنید:
از طریق هنرستان فنی و حرفهای و ادامه تحصیل در مقطع کاردانی در رشته مهندسی کامپیوتر، فارغالتحصیلان میتوانند در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا این رشته را ادامه دهند.
با اتمام دبیرستان در رشته ریاضی و قبولی در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کامپیوتر در دو گرایش نرمافزار یا سختافزار
با شرکت در دورهی کارآموزی و کسب آموزشهای لازم در آموزشگاههای مختلف ارائه دهنده خدمات کامپیوتری
فعالیت در شرکتهای تولید کننده قطعات و دستگاهها، شرکتهای ساخت اپلکیشن، شرکتهای نرمافزاری به عنوان برنامه نویس و کارشناس نرمافزار، مدیر فنی، مدیر شبکه، متخصص امنیت اطلاعات، کارشناس پایگاه داده، مدیر سایت، کارشناس شبکه، انیماتور از جمله فرصتهای شغلی این رشته است که میتوان به آن اشاره کرد.
کار در آزمایشگاههای تحقیقاتی و آزمایش مدلهای رایانهای یا در صورت وجود علاقهمندی مهندسان کامپیوتر میتوانند به صورت فریلنسری در شغلهای تولید محتوا، سئو، انجام تحقیقات دانشجویی، طراحی سایت و... مشغول به کار شوند.