طراحی صنعتی ترکیبی از هنر و صنعت است که یک طراح از هنر، فکر خلاق و ابتکار خود در طراحی استفاده مینماید. طراح صنعتی با بهرهگیری از اصول زیباییشناسی، خشونت صنعت را خنثی کرده و محصولی زیبا و مناسب با نیاز بشر ابداع میکند. او میکوشد با بهبود شرایط تولید و ایجاد طرحهای نوین در جهت آسایش رفاه مشتریان گام بردارد.
در رشته طراحی صنعتی برای ساخت محصولات از لطافت، زیبایی و ظرافت هنری و همچنین فناوری و کارایی علم بهره گرفته میشود. به عبارت سادهتر در این رشته از علم، صنعت و هنر برای تولید و طراحی تمامی محصولات استفاده میشود.
مهارتهای موردنیاز شغل طراحی صنعتی
داشتن اطلاعاتی از مباحث کاربردی علوم پایه در زمینه ریاضی، هنر، فیزیک، شیمی و هندسه و شناخت مواد گوناگون همچون پلاستیک، فلزات، شیشه، چوب و سرامیک و مهمترین مهارت برای فعالیت در رشته طراحی صنعتی است.
-
داشتن مهارت حل مسئله در روند طراحی محصول
-
توانایی نوآوری و داشتن خلاقیت
-
توانایی کار گروهی جهت ارتباط با طراحان صنعتی دیگر، مشتریان و تولیدکنندگان
-
نگاه دقیق به محیط اطراف و اشیا
-
ارتباط با محیطهای کاری و گسترش تجارب
-
یادگیری و کشف منابع مختلف
-
برخورداری از صبر و حوصله بالا
-
داشتن حس مردم گرایانه
-
داشتن مهارت مدیریت زمان
-
برخورداری از مهارتهای فنی و مکانیکی برای طراحی یا تغییر در برخی از محصولات
-
توانایی درک نیازها و علائق مشتریان
-
آشنایی با فرآیندهای ساخت و تولید محصولات
- تسلط بر رایانه و نرمافزارهای تخصصی حوزه طراح صنعتی
چگونه وارد شغل طراحی صنعتی شویم و از آن کسب درآمد کنیم؟
در رشته دانشگاهی طراحی صنعتی میتوان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تحصیل نمود و از این طریق وارد عرصههای شغلی در صنایع وابسته به رشته گشت. علاوه بر این با فعالیت در شرکتهای طراحی داخلی و کمپانیهای بزرگ در بحث مبلمان شهری، صنعت راهآهن و تا حدودی لوازم خانگی و صنعت خودروسازی میتوان از این رشته بهرهبرداری کرد.
دفاتر طراحی در کارخانجات صنعتی، ایده پردازی تبلیغاتی و مدلسازی کامپیوتری و فعالیت به صورت مستقل و پروژهای تنها بخشی از حوزههای مختلف طراحی صنعتی است که میتوان به آن اشاره کرد.