پرستار، در زمینه اصول علمی و مهارتهای حرفهای مراقبت و درمان بیماران، آموزشدیده و تحصیلکرده است و در این حوزه دارای مهارتهای حرفهای است. به بیان دیگر پرستار عضوی از تیم درمانی در بیمارستانها و درمانگاهها است و نقش مهمی را در بخش مراقبتهای بهداشتی و درمانی ایفا میکند.
مهارتهای موردنیاز شغل پرستاری
برخورداری از مهارتهای ارتباطی و روابطعمومی بسیار بالا پاشنه آشیل این شغل محسوب میگردد که علاقهمندان به این رشته باید توجه ویژهای به این مبحث داشته باشند.
-
داشتن اخلاق مناسب در ارتباط با بیماران
-
داشتن صبر و حوصله زیاد
-
حفظ آرامش در هر موقعیت و تحت هر شرایطی
-
توانایی همدردی با بیمار و دلسوز و مهربان بودن
-
توانایی انجام کار تیمی
-
برخورداری از توانایی جسمی و روحی مناسب
-
داشتن توانایی تصمیمگیری سریع و مناسب خصوصاً در شرایط بحرانی
-
داشتن مهارت مدیریت زمان و سازماندهی امور
-
داشتن یک شخصیت منظم و دقیق
-
تسلط بر زبان انگلیسی جهت بهروز بودن و مطالعه منابع علمی
چگونه میتوان وارد رشته پرستاری شد و از آن کسب درآمد کرد؟
برای ورود به این رشته باید در کنکور تجربی شرکت نمود و با کسب حدنصاب قبولی در این رشته در مقطع کارشناسی تحصیلکرده و در صورت علاقهمندی در مقاطع بالاتر نیز ادامه داد. علاوه بر این برای ورود به عرصه شغلی در این رشته کسب تجربه حائز اهمیت است.
عرصههای شغلی پرستاری:
یک پرستار میتواند در بیمارستانها، کلینیکها، پاراکلینیکها، ادارات و سازمانهای پرستاری، مراکز درمانی مشغول به فعالت بوده و بهعنوان مربی در دانشکدهها یا گاهی پرستار در مراکز نگهداری سالمندان و کودکان به جامعه خدمت کند.
یک پرستار میتواند در بیمارستان بر اساس سطح تحصیلات و سابقه کاری، در پستهای پرستار شیفت، سرپرستار، سوپروایزر بالینی یا کنترل عفونت، سوپروایزر آموزشی و یا بهعنوان ریاست پرستاری بیمارستان مشغول به کار شود. همچنین او میتواند بهعنوان پرستار خصوصی در منازل بیماران حاضر شود.