قنادی و آشپزی یک هنر که با درستکردن انواع شیرینیهای تر، خشک، انواع کیکها، دسرها و... سروکار دارد. قنادی نیازمند یادگیری مهارتهای موردنیاز برای ورود به این عرصه است. آشپزی هنری است که فرد مواد خام را به انواع مختلف و متنوع غذاهای خوشمزه و مطبوع تبدیل میکند.
مهارتهای موردنیاز شغل سرآشپز
اصلیترین ملاک یک آشپز علاقهمندی به غذا، آشپزی و شیرینیپزی است که او را وادار میکند تا طعمهای جدیدی خلق کند.
-
داشتن خلاقیت در تهیه انواع غذاها و درستکردن و دیزاین کیکها و شیرینیها
-
صبور بودن و داشتن دقت برای یک آشپز و قناد موفق شدن و تحمل فشار کاری این شغل
-
بهروز کردن مهارتهای خود در این شغل
-
توانایی انجام چندین کار به طور همزمان
-
تهیه و پخت انواع غذا مطابق با استانداردهای روز
-
داشتن شناخت کافی از مواد غذایی و انتخاب مواد اولیه مناسب و تازه
-
سرعت عمل بالا در تهیه غذا
-
توانایی کار تیمی در آشپزخانه
چگونه سرآشپز شویم و از آن کسب در آمد کنیم؟
امروز توجه مردم به خوردنیها و افزایش اهمیت غذا و خوراکیهای مختلف در جذب گردشگران محلی و بینالمللی باعث شده تا توجه ویژهای به شغل آشپزی و قنادی گردد:
-
شغل مدیریت آشپزی و قنادی
علاقهمندان به این رشته میتوانند در مقطع هنرستان و کار و دانش رشته مدیریت آشپزی و قنادی را برای تحصیل انتخاب کنند. یا دانشگاه علمی و کاربردی در رشته آشپزی مقطع کارشناسی یا در دانشگاههای دیگر در رشته مدیریت هتلداری که زیرمجموعه آن آشپزی است، تحصیل کنند
علاوه بر این افراد علاقهمند میتوانند در آموزشگاههای زیر نظر سازمان فنی و حرفهای، دورههای مختلف آشپزی را گذرانده و مدرک معتبر اخذ را نمایند.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در مکانهای مختلف از جمله هتلها، رستورانها، غذای فوری، مراکز تهیه غذا و یا آشپزخانههای صنعتی مشغول به کار شوند.
آشپزها با رسیدن به تجربه و صلاحیت کافی سرآشپز یا مدیر یک آشپزخانه میشوند؛ با دریافت کارت مربیگری از سازمان فنی و حرفهای در آموزشگاهها رشته قنادی و آشپزی رو تدریس کنند. یا در کارگاههای قنادی مشغول به کار شوند، همچنین میتوان در این عرصه به صورت مستقل فعالیت نمود و اقدام به راهاندازی یک رستوران، غذای فوری یا مرکز تهیه غذا نمود.
این ویدئو را گارنت برای شما آماده کرده تا صحبتهای سرآشپز بینالمللی را بینید و با فضای کار سرآشپز آشنا شوید.