ثبت نام دورهٔ کامل و تخصصی «داستاننویسی کاربردی» گارنت با مصطفی مستور آغاز شد. طی این دوره با تمرکز بر ۱۰ داستان کوتاه، نحوهٔ روایت را از منظر سبکشناسی، میآموزیم. برای اطلاع از شرایط ثبت نام و دریافت اطلاعات بیشتر، ادامهٔ مطلب را دنبال کنید.
داستاننویسی، نحوهٔ روایت منسجم و اصولی وقایع با توصیف شخصیتها، فضاسازی و ساختن موقعیت است. مادامی که اصول کاربردی نوشتن داستان را بلد باشیم، امکان غلبه بر تمام چالشهای داستاننویسی را خواهیم داشت. به درخواست مخاطبان گارنت، دورهٔ داستاننویسی کاربردی با جناب مصطفی مستور به همراه حضور مهمانان ویژهای چون جناب سروش صحت، خانم فریبا وفی، جناب علی خدایی و جناب مهدی ربی، به صورت اختصاصی و در طی ده جلسه برگزار میشود.
مباحث دورهٔ «داستاننویسی کاربردی» با مصطفی مستور
در هر جلسه از دورهٔ داستاننویسی کاربردی، یک داستان کوتاه از داستاننویسان برتر جهان را از لحاظ قواعد داستاننویسی، اصول سبکشناسی و ساختار داستان بررسی میکنیم. در جلسات دوره با بهرهگیری از نگاه انتقادی به فرم و دیگر عناصر موجود در داستان، مباحث مهم زیر را میآموزیم:
- نگاهِ بنیادی به ساختار داستان
- شناخت سبک نویسنده
- شناخت شیوهٔ شخصیتپردازی داستان
- بررسی عنصر زمان و مکان در داستان
- شناخت زاویه دید داستان
- پایانبندی
بررسی ۱۰ داستان کوتاه از ۱۰ نویسندهٔ برتر جهان
در هر جلسه از دورهٔ تکمیلی داستان کوتاه گارنت با تدریس استاد مصطفی مستور، یک داستان از نویسندگان برتر داستاننویسی زیر خواهیم خواند:
- داستان اول از جروم دیوید سلینجر
- داستان دوم از پیتر بیکسل
- داستان سوم از تنسی ویلیامز
- داستان چهارم از ارنست همینگوی
- داستان پنجم از آن تایلر
- داستان ششم از ریموند کارور
- داستان هفتم از جان چیور
- داستان هشتم از جومپا لاهیری
- داستان نهم از خوآن رولفو
- داستان دهم از آیزاک باشویس سینگر
دربارهٔ مصطفی مستور
مصطفی مستور، نویسنده و مترجم ایرانی است که با کلماتش، دنیایی از مفاهیم بنیادی را برای خوانندگان خود به تصویر میکشد. مستور با پرداختن به موضوعات روزمره و چالشهای زندگی انسان امروز، به مخاطبانش کمک میکند تا خود را بهتر بشناسند و با دنیای اطرافشان ارتباط عمیقتری برقرار کنند. آثار او، معمولا واقعگرایانه است و به زندگی روزمرهٔ اما در قالبی متفاوت و عمیق نگاه میکند. مستور با نگاهی دقیق و موشکافانه به جامعه، رویدادها و روابط انسانی، تحلیلهای عمیقی ارائه میدهد که خواننده را به تفکر وامیدارد.
آثار مهم مصطفی مستور
- روی ماه خداوند را ببوس
- هفت سنگ
- خانههای نیمهکاره
- استخوان خوک و دستهای جذامی
- بهترين شكل ممكن
- پرسه در حوالی زندگی
مهمانان ویژهٔ دورهٔ داستاننویسی کاربردی
در دورهٔ داستاننویسی کاربردی، در جلسات مختلف در کنار یکی از مهمانان زیر خواهیم بود. هر کدام از مهمانان در کنار استاد مستور، مباحث مهم را تکمیل میکنند:
- سروش صحت: نویسنده، بازیگر و کارگردان
- فریبا وفی: نویسنده | برندهٔ چندین جایزه ادبی در ایران
- علی خدایی: نویسنده | برندهٔ بهترین جایزه داستان دهه ۸۰، داور جایزه هوشنگ گلشیری
- مهدی ربی: داستاننویس | برندهٔ جایزه ادبی منتقدان و نویسندگان مطبوعات، داوری چندین جایزه ادبی
زمان برگزاری دورهٔ داستاننویسی کاربردی + طول جلسات
دورهٔ داستاننویسی کاربردی طی ۱۰ جلسه دو ساعته برگزار خواهد شد. شروع این دورهٔ کاربردی و هیجانانگیز از تاریخ ۳ آبان ۱۴۰۳ در پلتفرم گارنت به صورت حضوری/آنلاین است.
اهدای گواهینامهٔ بینالمللی پایان دوره
پس از به پایان رسیدن دوره، به تمامی شرکتکنندگان مدرک بینالمللی و معتبر پایاندوره از طرف سازمان نوآوری و فناوری یونسکو تقدیم میگردد. گواهینامهٔ شرکتکنندگان حضوری جلسهٔ آخر و به صورت حضوری اهدا میشود.
ثبت نام در دورهٔ داستاننویسی کاربردی با مصطفی مستور
برای ثبت نام در دورهٔ داستاننویسی کاربردی با مصطفی مستور، وارد لینک زیر شوید و مراحل ثبت نام را انجام دهید: