عصر جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، اولین قسمت از سلسله رویداد «روایت شب» گارنت با موضوع «مهاجرت» برگزار شد. این رویداد هزارنفره با همراهی برند «پاکشوما»، یکی دیگر از برنامههای گارنت بود که در سالن بزرگ ضرغام به سرانجام رسید. میزبان رویداد، «فرهاد آئیش» و راویان این قسمت از برنامه به ترتیب حضور «منصور ضابطیان»، «علی نصیریان»، «شهیندخت خوارزمی»، «احسان عبدیپور» و «شمس لنگرودی» بودند. «مرتی عزیززاده» در بخش موسیقی زندهٔ برنامه، یکی دیگر از همراهان روایت شب بود.
دربارهٔ رویداد روایت شب | هر شب چراغی روشن میشود...
روایت شب یک سلسله رویداد فرهنگی و زنده از گارنت است که در هر قسمت، روی یک موضوع بنیادین از زندگی معاصر انسانها تمرکز میکند. روایت شب برشی از زندگی است؛ یک توقف کوتاه برای ادامهٔ مسیر و چراغی برای روشن کردن آينده. روایت شب همراه میزبانی متفاوت و دلنشین، فرهاد آئیش، در هر قسمت راویانی از جنس تجربه خواهد داشت و روایاتی از جنس واقعیت.
فرهاد آئیش: میزبانی که طنز شیرین خود را چاشنی حقایقی تلخ میکند!
فرهاد آئیش، بازیگر، نویسنده و کارگردان مطرح تئاتر و سینمای ایران، نخستین کسی بود که بر صحنهٔ روایت شب ظاهر شد. فرهاد آئیش میزبانی متفاوت بود، کسی که با شوخطبعی منحصربهفرد خود، شور و حال تازهای در فضای رویداد به وجود آورد. فرهاد آئيش ضمن خوشامدگویی به مخاطبان رویداد گارنت، به استقبال اولین راوی روایت شب، منصور ضابطیان رفت.
پرستوهای غریب: روایت «در راه» با منصور ضابطیان
«پرستوها حیوانات غریبی هستند؛ پرندههای عجیبیاند. اگر قرار بود مهاجرت شکل یک پرنده باشد، حتما شکل پرستو بود.» منصور ضابطیان، اولین راوی روایت شب، سخنرانی خود را با حقایقی کوتاه از مهاجرت آغاز کرد. او ضمن بیان داستان کوتاهی از مهاجرت پرستوهای آفریقایی به شمال ایران، به بیان تجربههایی از مهاجرت پرداخت که به عقیدهٔ وی، اظهار نظری بر مبنای «مهاجرت کردن یا نکردن» نبود، بلکه صرفا انتقال تجربهای بود که این روزها از آن زیاد صحبت میشود.
منصور ضابطیان با ارائهٔ یک داستان کوتاه و طنز، از تاثیر تفاوت نگاه «توریستی» و «دائمی» به مهاجرت گفت؛ اینکه تا چه حد نگاه انسانها و نوع مهاجرتی که در پیش میگیرند در زندگی آنها تاثیر میگذارد. این روایات مهم و حیاتی در باب مهاجرت با مطالعهٔ یک تکه کتاب به پایان رسید.
خاطرات فرهاد آئيش از مهاجرت: خاطراتی از جنس تجربهٔ تئاتر و سینما
بعد از روایت اول از منصور ضابطیان و پخش موسیقی زنده، جمعیت هزارنفرهٔ اولین رویداد روایت شب شنوای خاطراتی از جنس «هجرت» و «سفر» شد؛ خاطراتی که شاید بخش مهمی از زندگی فرهاد آئیش، هنرمند ایران را از تئاتر و سینما تشکیل میداد. علاوه بر آن، خاطراتی بود از جنس تجربهٔ مشترک با یکی از پیشکسوتان برجستهٔ سینمای ایران، استاد علی نصیریان که در ادامه در برنامه حضور پیدا کردند.
علی نصیریان و مکالمهای بیپایان از جنس خاطره
دومین قسمت رویداد روایت شب با حضور استاد علی نصیریان، هنرمند بزرگ سینما و تئاتر ایران ادامه پیدا کرد. این بخش از برنامه، مکالمهای خاطرهانگیز از شروع آشنایی و تجربهٔ همکاری علی نصیریان و فرهاد آئیش در خارج ایران بود؛ خاطراتی که پردهٔ دوم روایت شب را در سکوت و دلتنگی خاصی فرو برد.
مرتی عزیززاده: سفر به جنوب در دل روایت شب
مرتی عزیززاده، خوانندهٔ جوان بوشهری که بیشتر به ترانههای جنوبی خود معروف است، با اجرای سه آهنگ از آثار خود میزبان همراهان گرم و صمیمی رویداد روایت شب شد.
از مهاجرتهای انسانی تا مهاجرتهای فرامرزی: «به روایت من» با شهیندخت خوارزمی
شهیندخت خوارزمی، روانشناس، نظریهپرداز شاخصهای کیفیت زندگی و اولین زن استاد پیشگام روابط عمومی الکترونیک، به عنوان سومین راوی «روایت شب» در برنامه حضور پیدا کرد. ایشان با نگاه کوتاهی به نظریههای انسانی در باب مهاجرت، افزود: «مهاجرت یک پدیدهٔ ساده نیست که به راحتی بگوییم چیز خوب یا بدی است؛ مهم این است که بدانیم یک تصمیمگیری فردی است و چنانچه بر مبنای عقلانیت و خرد زندگی صورت بگیرد، سازنده خواهد بود؛ هم برای فرد، هم برای جامعه و هم برای سرزمین مادری.»
شهیندخت خوارزمی با ارائه بحران آمار مهاجرت در جهان روایت خود را پیش برد. «مهاجرت رابطهای تناتنگ با زندگی و کیفیت زندگی دارد. مهاجرت تحت تاثیر دو نیرو صورت میگیرد؛ یکی نیروهای دافعه سرزمین مادری و یکی نیروهای جاذبهٔ سرزمین مقصد. برداشت ما از واقعیت نیروهای دافعه میتواند ما را دچار یک تصمیم پرمخاطره یا پرهزینه کند.» و در پایان به تجربههای خود از مهاجرت اشاره کرد.
مهاجرت بر اساس «روایتهای واقعی»: احسان عبدیپور و روایتهای جنوب
احسان عبدیپور راوی بعدی رویداد متفاوت روایت شب شد؛ کسی که به رسم همیشه ما را به روایتهای جنوب دعوت کرد. احسان عبدیپور تکه کتابی از «داریوش غریبزاده» را خواند؛ کتابی با نام «زیر درخت بابل» که روایتی غریب و متفاوت را از تجربهٔ واقعی هجرت بیان میکرد. احسان عبدیپور دربارهٔ این کتاب اظهار کرد: «پر از تکههای قشنگ زندگی است این کتاب.»
شمس لنگرودی: راوی «شب شعر»
آخرین راوی روایت شب، شاعر معاصر و برجسته ایران، شمس لنگرودی بود. شمس لنگرودی ضمن بیان خاطرات کوتاهی از خاطرات مهاجرت، افزود: «مهاجرت اتفاق عجیب و غریبی نیست؛ مهاجرت همیشه وجود داشته است، در تمام موجودات وجود داشته است.» و به یک بیت شعر از حافظ اشاره کرد: «دلم از وحشت زندان سکندر بگرفت، رخت بربندم و تا ملک سلیمان بروم.»
علاوه بر آن، ایشان مهاجرت را یک اصل حیاتی به حساب آورد و اظهار داشت که بدون مهاجرت شکلگیری تمدنها اتفاق نمیافتاد. با این وجود، افزود: «در مهاجرت باید بدانیم که چه چشماندازی داریم، چه به دست میآوریم و چه از دست میدهیم، همه و همه باید سنجیده شود.» و در پایان، مخاطبان روایت شب را به چند جرعه از اشعار خود دعوت کرد.
پاکشوما | همداستان آگاهی
برند متخصص و متمرکز پاکشوما، با چندین دهه تجربه بر پایهٔ اعتماد، تعهد و کیفیت پایدار، در این شب متفاوت همراه مسیر آگاهیبخشی گارنت بود.
گارنت | آگاهی بدون مرز
روایت شب به رسم همیشه، یکی دیگر از رویدادهای فرهنگی گارنت بود؛ رویدادی متفاوت که یکی از چالشبرانگیزترین بحثهای این روزهای ایران را به تصویر کشید: مهاجرت. پلتفرم گارنت در این شب متفاوت با همراهی فرهیختگان کشور، چراغی دیگر را در مسیر آگاهی روشن کرد.
گارنت به عنوان اولین پلتفرم فرهنگی و آموزشی ایران پس از چندین سال تجربه در زمینهٔ برگزاری مسترکلاسها، کارگاهها، دورهها و رویدادهای آموزشی، بار دیگر با رویدادی متفاوت به نام روایت شب، میزبان مردم عزیز ایران شد. پس از ده دوره برگزاری موفق سلسله رویداد «جسارت زیستن»، روایت شب نیز تعهد جدیدی از گارنت خواهد بود. شما همراهان گارنت میتوانید از طریق وبسایت و سایر شبکههای اجتماعی، از آخرین اخبار و رویدادها مطلع شوید.