طراح وب با داشتن دانش برنامهنویسی کامپیوتر، طراحی گرافیکی و برخورداری از مهارتهای خلاقانه و فنی به توسعه و طراحی قسمتها، بخشهای کاربردی و زیبایی وبسایتها برای اشخاص حقیقی، حقوقی و سازمانهای دولتی میپردازد؛ بنابراین طراح وب، علاوه بر اینکه ظاهر سایت را در ذهن خود تصویرسازی میکند با درک چگونگی کار یک وبسایت به طراحی آن میپردازد.
مهارتهای موردنیاز شغل طراح وب
تسلط بر زبان و اصول برنامهنویسی کامپیوتری مثل HTML،SQL، جاوا اسکریپت و دیگر زبانها اصلیترین شاخصه و مهارت مورد نیاز در این عرصه محسوب میگردد.
- مسلط بودن بر کار در فضای اینترنت و مفاهیم وب و آشنایی با نرمافزارهای مربوطه
- داشتن مهارتهای خلاقانه در طراحی وب
- توانایی تمرکز بر جزئیات و تشخیص خطاها در کد نویسی
- آشنایی با اصول طراحی گرافیک
- برخورداری از توانایی حل مسئله و داشتن رویکرد منطقی در کار طراحی وب
- توانایی انجام به موقع پروژهها و داشتن انضباط کاری
- آگاهی از آخرین تغییرات تکنولوژی و نرمافزاری و به روز بودن
- برخورداری از مهارتهای مدیریت کسبوکار و مذاکره در صورت کار به صورت مستقل و فریلنسری
- توانایی کار با ابزارهایی مثل اسکنرها و تجهیزات دیجیتالی صوتی و تصویری
چگونه میتوان به رشته طراحی وب ورود کرد و از آن کسب درآمد نمود؟
برای ورود به حوزه کاری طراحی وب، شخص میتواند با تحصیل در هنرستان و مدارس کار و دانش مهارت و دانش لازم را به دست آورد. همچنین میتوان این رشته را در مقطع کارشناسی یا کاردانی در رشته برنامهنویسی، علوم کامپیوتری، مهندسی نرمافزار یا مهندسی فناوری اطلاعات دنبال کرد و در مقاطع بالاتر در این زمینه ادامه تحصیل نمود.گذراندن دورههای آموزش طراحی وب در آموزشگاههای آزاد در صورت علاقهمندی ضمن آشنایی با زبان برنامهنویسی و اصول علمی و ریاضی این رشته زمینه فعالیت در این حوزه را فراهم میکند.
علاوه بر این میتوان با تحصیل در رشته طراحی گرافیک و فراگیری اصول طراحی هنری و خلاقانه به حوزه کاری طراحی وبسایت وارد شد و با طی دوره کارآموزی در این رشته کسب تجربه نمود.
چند نمونه از عرصههای شغلی طراحی وب میتوان به همکاری با نهادهای مختلف و در بخش فناوری اطلاعات سازمانهای بزرگ دولتی و یا در شرکتهای خصوصی به صورت قراردادی اشاره کرد. همچنین یک طراح وب میتواند به صورت آزادکاری و فریلنسری در شرکت یا در خانه در حال فعالیت و انجام پروژهها باشد.