سومین و آخرین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی گارنت در سال ۱۴۰۳، با «هوشنگ مرادی کرمانی»‌ برگزار شد

سومین و آخرین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی گارنت در سال ۱۴۰۳، با «هوشنگ مرادی کرمانی»‌ برگزار شد

سومین و آخرین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی گارنِت در سال ۱۴۰۳، همراه جناب هوشنگ مرادی کرمانی، ۱۴ اسفند ماه در «کتابسرای راوی» به پایان رسید. طی این عصر زیبای آخر سال، سارا سالار، دبیر باشگاه کتابخوانی گارنِت، میزبان یکی از دوست‌داشتنی‌ترین نویسندگان معاصر شد؛ نویسنده‌ای که با قلم روان و جالب خود، خاطرات کودکی و نوجوانی بسیاری از فارسی‌زبانان را رقم زده است.

کتاب این جلسه،‌ یکی از محبوب‌ترین کتاب‌های هوشنگ مرادی کرمانی، یعنی «شما که غریبه نیستید» بود. این کتاب شرح حال خود نویسنده از زمان کودکی و نوجوانی او در روستای «سیرچ» تا ابتدای جوانی‌اش در تهران را به تصویر می‌کشد.

هوشمندی و هوشیاری برای کسی است که کتاب زیاد می‌خواند!

هوشنگ مرادی کرمانی در این جلسه ضمن مروری بر خاطرات خود در زمان نگاشتن کتاب «شما که غریبه نیستید»، افزود: «هوشمندی و هوشیاری برای کسی است که کتاب زیاد خوانده. من خیلی خوانده‌ام. بنابراین می‌توانم بفهمم کدام صحنه را باید بیشتر توضیح بدم و از کدام قسمت می‌توانم یک صحنهٔ قشنگ انسانی بنویسم.» 

 سارا سالار با تاکید این موضوع، بیان کرد: «این موضوع در قسمت‌های بسیاری از داستان اتفاق می‌افتد.» و ضمن اشاره به تکه‌ای از کتاب «شما که غریبه نیستید»، ادامه داد: «برای همین است که شما استاد مسلم طنز تلخ هستید؛ یعنی اینکه وقتی آدم نوشتهٔ شما را می‌خواند، خنده‌اش می‌گیرد، ولی از طرفی هم واقعا دردناک است.»

کتاب-جلسهٔ-سوم-شما-که-غریبه-نیستید

تو رنج را مدیریت کردی!

جناب هوشنگ مرادی کرمانی در این گفت‌وگو در پاسخ به سوال یکی از اعضای سومین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی گارنِت دربارهٔ اینکه آيا هنگام نوشتن کتاب دربارهٔ زندگی ایشان، آیا از قضاوت مردم می‌ترسند یا خیر، اظهار کرد: «بله. واقعیت همین است. در زمان نوشتن این کتاب، دخترم سال آخر دبیرستان بود. با خود فکر کردم بگذار از میان اعضای خانواده،‌ کسی را پیدا کنم که حساس، دقیق و رک است و هم با من رودربایستی ندارد. بنابراین دست‌نوشته‌ام را به او دادم و طی سه شب آن را خواند.»

وی ادامه داد: «روز سوم دست نوشته را به من داد و گفت که چقدر خوب بود و وقتی از او پرسیدم که خوب بود یعنی چه، گفت: "تو نه مال کسی را خوردی، نه دزدی کرد و نه مشکلی برای کسی به وجود آوردی. تو رنج را مدیریت کردی. تو رنج را، بی‌کسی را، تنهایی را، تحقیر و گرسنگی را مدیریت کردی".»

از روستای «سیرچ» و آثاری که ساعت‌ها می‌توان دربارهٔ آن صحبت کرد…

سارا سالار در انتهای سومین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی گارنت، جمع‌بندی کرد: «به هر حال دربارهٔ‌ کارهای شما می‌توان ساعت‌ها و ساعت‌ها صحبت کرد و از این کار می‌توان کلی داستان‌نویسی یاد گرفت. واقعا از این اثر بسیار یاد می‌گیریم که چطور داستان‌ تعریف کنیم.» هوشنگ مرادی کرمانی در پایان افزود: «من هم مثل خیلی از افراد دیگر، ذره ذره بالا آمدم. من نه نابغه‌ام و نه چیزی می‌نویسم که کسی آن را نمی‌داند. این در نوشته‌های من هم پیداست…»

مهمان-جلسه-سوم--هوشنگ-مرادی-کرمانی

باشگاه کتابخوانی گارنِت، یک دورهمی دوست‌داشتنی

جلسهٔ‌ سوم باشگاه کتابخوانی گارنت به رسم هر ماه با کتاب «شما که غریبه نیستید» در کنار نویسندهٔ کتاب، جناب «هوشنگ مرادی کرمانی» برگزار شد. این جلسه آخرین جلسهٔ باشگاه کتابخوانی در سال ۱۴۰۳ بود و جلسهٔ چهارم، فروردین ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌گردد. اطلاعات جلسهٔ آینده به شرکت‌کنندگان اعلام خواهد شد. 

باشگاه کتابخوانی گارنِت، فرصتی است برای مطالعهٔ منظم و پیدا کردن هم‌صحبت‌هایی که هنگام مطالعهٔ یک کتاب، انتظار آن‌ها را می‌کشیم. اگر شما هم دوست دارید تا بخشی از این جمع دوست‌داشتنی باشید، از طریق لینک درج شده، از آخرین اخبار باشگاه کتابخوانی گارنِت با خبر باشید.

برچسب ها: