ممکن است شما هم در نوشتن، قلم خوبی داشته باشید یا اینکه به دلیل علاقهی شخصی، دلتان بخواهد تا این مهارت را از صفر تا صد یاد بگیرید. اما آیا راههای درآمدزایی از طریق نوشتن را هم میشناسید؟ در این مطلب، گارنت به شما میگوید که چگونه میتوانید به کسب درآمد از نویسندگی بپردازید. این موضوع میتواند انگیزهای مضاعف برای پرداختن به این هنر جذاب باشد.
همه چیز دربارهٔ نویسندگی و کسب درآمد از آن
متأسفانه در جامعهی ما و میان مردم، آنطور که باید بهایی به هنرمندان داده نمیشود. انتظار بیشتر والدین و خانوادهها از فرزندان خود، کسب مدارک علمی در رشتههایی مانند مهندسی، دکتری، وکالت و غیره است. طوری که در ذهن بیشتر ما «موفقیت» با چنین مشاغلی گره خورده است. البته در میان بسیار از افراد، نادرستی این موضوع نیز به اثبات رسیده است.
بنابراین اگر شما به نویسندگی به عنوان یک حرفه نگاه میکنید، احتمالاً با چنین جملاتی نیز مواجه خواهید شد که نویسندگی شغل نیست! نون و آب نمیشود! یک کار درست و حسابی دست و پا کن و … به هر حال اگر شما هم تصمیم خودتان را گرفتهاید، باید برای چنین حرفهایی آماده باشید!
مطالب مرتبط:
آموزش نگارش خلاق با مسترکلاسهای گارنت
البته ما به شما میگوییم که اینطور که بزرگترها هم میگویند نیست! نویسندگی یک هنر است اما میتواند راهی برای کسب درآمد و تبدیل شدن به یک حرفهی موفق هم باشد. حتی در برخی موارد این درآمد میتواند آنقدر زیاد باشد که از دکتر و مهندس و دیگر مشاغل خوب هم بالاتر بزند! این همان موضوعی است که در این مطلب از پلت فرم گارنت دنبال میکنیم.
راههای کسب درآمد از نویسندگی
با توجه به اینکه نویسندگی را میتوان یک هنر برای بیان احساسات و عواطف از طریق نوشتن معرفی کرد، ممکن است در نگاه اول یک فعالیت بدون درآمد یا کم درآمد به نظر برسد. اغلب مردم، دیدگاهی اینچنین در رابطه با فعالیتهای هنری دارند. اما باید به شما بگوییم که اینطور نیست! شما میتوانید به درآمد خوبی از این طریق برسید.
موضوعی که در اینجا مطرح میشود، ناآگاهی و یا عدم آگاهی کافی در رابطه با راههای کسب درآمد از نویسندگی است. بیشتر ما نمیدانیم «چگونه» از یک مهارت پول دربیاوریم. اصلاً مگر کسی برای متن و نوشتن هم پول میدهد؟ بله! این امر وجود دارد. ما در ادامهی مطلب، این راهها را بررسی خواهیم کرد.
نوشتن کتاب
شاید اولین چیزی که با «نویسندگی» به ذهن خطور کند، نوشتن کتاب باشد. اگر شما به مهارت خوبی در نوشتن رسیده باشید، میتوانید یک کتاب دلخواه را بنویسید. البته شما باید مراحل سخت انتشار کتاب را نیز پشت سر بگذارید. در این مرحله، میبایست یک انتشاراتی خوب و معتبر (مرتبط با موضوع کتاب نگارش شده) را انتخاب کرده و سپس قرارداد (مشارکت در فروش و یا فروش حق امتیاز) را با آن ببندید.
کتابها انواع مختلفی دارند و شما باید نوع کتاب و ژانر مورد نظرتان را معلوم کنید. به عنوان مثال آیا میخواهید یک کتاب آموزش گیتار بنویسید یا یک رمان؟ همچنین سبک نگارشی، ردهی سنتی مخاطبین، حجم محتوا، عنوان کتاب، محتوا و متن و دیگر پارامترهای کتاب شما باید از قبل مشخص شده باشد.
کتاب دیجیتال
این روزها دنیای اینترنت بسیار فراگیر شده است. شما به عنوان یک نویسنده، میتوانید فعالیت خود را از این طریق ادامه دهید. یعنی کتابی را که نوشتهاید در بستر اینترنت و به صورت دیجیتالی به فروش بگذارید. کتابهای دیجیتال، اغلب هزینهی کمتری دارند. چراکه تولید آنها بسیار ارزانتر و مقرون به صرفهتر انجام میشود. بنابراین این سبک نیز خوانندگان و طرفداران بسیار زیادی دارد.
بسترهایی که کتاب الکترونیک را انتشار میدهند مانند طاقچه و کتابراه (در ایران) به شما این امکان را میدهند تا در ازای فروش هر نسخه از کتاب خود، بتوانید درآمد توافقی با سایت را دریافت کنید.
تولید محتوای متنی
یکی دیگر از راههایی که میتوانید با نویسندگی به کسب درآمد بپردازید، نوشت محتوای متنی برای وبسایتها و یا شبکههای اجتماعی است. البته در این روش، نیاز است شما با تکنیکهای اینترنت و نرم افزارهای مربوط به نگارش محتوا نیز آشنا باشید. این شیوهی کسب درآمد، قابلیت کار به صورت دورکاری را هم دارد.
برای این حرفه، شما به یک سیستم کامپیوتری، اینترنت، توانایی سئو، توانایی ترجمه، توانایی کار با موتورهای هوش مصنوعی، خلاقیت و غیره نیاز دارید. هرچقدر با این ابزارها حرفهایتر کار کنید، احتمالاً خروجی باکیفیتتری نیز خواهید داشت.
نگارش متن تبلیغاتی
تبلیغات جایگاه ویژهای در میان کسب و کارهای مختلف دارد. اگر شما بتوانید متون تبلیغاتی قوی و منحصربه فردی را ارائه دهید، قادر به کسب درآمد از نویسندگی خواهید بود. خوشبختانه سوددهی زیاد تبلیغات سبب شده است تا در این روش، درآمد نویسنده بسیار بالا باشد.
متون تبلیغاتی انواع مختلفی دارند. ممکن است از شما متن یک بروشور تبلیغاتی، متن یک بیلبورد و یا شعار آگهی بازرگانی را بخواهند. اگر خلاقیت کافی برای کار با کلمات را داشته باشید، به خوبی از پسِ این کار برمیآیید.
همکاری با نشریات مختلف
از دیگر روشهای درآمدزایی از طریق نوشتن، همکاری با روزنامهها و مجلات مختلف است. اگر بتوانید با ارسال نمونه کارهای مختلف، نظر یک نشریه را جلب کنید، امکان استخدام و در نهایت کسب درآمد برایتان وجود خواهد داشت.
شما ممکن است به گزارشدهی، تحلیل ی خبر، خبرنگاری، نوشتن متن ادبی و غیره علاقهمند باشید. در هر حال کافی است تا نشریهی متناسب با مهارت خود را انتخاب کنید. سپس شروع به نوشتن کنید و به آنها ثابت کنید که متون شما به اندازهی کافی برای خوانندگان جذاب خواهد بود.
فیلمنامه نویسی
شما میتوانید با کسب مهارتهای نویسندگی فیلمنامه، به درآمدزایی از این طریق بپردازید. این روش نیز درآمد بسیار زیادی را برای نگارندهی فیلم نامه به ارمغان میآورد.
برای ورود به این حرفه، باید فیلمنامهی خود را نوشته و سپس آن را به دست تهیهکنندگان برسانید. کافی است تا به دفاتر تهیه کنندگان سری بزنید و نوشتههای خود را ارائه دهید. هرچقدر فیلمنامهی حرفهایتر با موضوع روز و جذاب نوشته باشید، احتمال دعوت به کار از سوی تهیه کنندگان و کسب درآمد افزایش پیدا میکند.
اگر میخواهید در این زمینه فعالیت کنید، حتماً کتابهای مربوط به نویسندگی فیلم نامه را مطالعه کرده و یا در دورههای آموزشی مربوطه شرکت کنید. این منابع به شما کمک میکند تا تکنیکهای اصلی برای فیلم نامه نویسی را یاد بگیرید.
ترانه و شعرسرایی
یکی دیگر از روشهایی که با مهارت نویسندگی همسو است، نوشتن شعر یا ترانه است. این روش نیز بسته به میزان مهارتهای نویسندگی، میتواند درآمد بالایی داشته باشد. زمانی که به خوبی در این شاخه شناخته شوید، ملاحظه میکنید که خوانندگان خودشان به شما سفارش ترانه خواهند داد.
برخی از وب سایتهایی که میتوانید ترانهی خود را به فروش بگذارید، بوتیک شعر و ترانه، غزلانه، بانک ترانه است. سری به این وب سایتها بزنید و استانداردهای پذیرفته شدن یک ترانه را بررسی کنید. اگر بتوانید ترانهها و اشعار خود را در قالب استاندارد ساماندهی کنید، امکان فروش آن بالاتر میرود.
آموزش دادن مهارت نویسندگی
مانند هر مهارت دیگری، زمانی که شما حرفی برای گفتن در یک زمینه داشته باشید، میتوانید به عنوان یک متخصص و معلم، به آموزش آن مهارت نیز بپردازید. کسب درآمد از این طریق نیز میتواند بسیار خوب باشد. کافی است تا یک پکیج آموزشی تهیه کرده و آن را در وبسایتهای مرتبط به فروش بگذارید. برگزاری دورههای آموزش نویسندگی، وبینارها، کارگاههای آموزشی و غیره نیز از دیگر روشها برای کسب درآمد با آموزش مهارت نویسندگی خواهد بود.
شرکت در مسابقات
مسابقات بسیار زیادی در زمینهی نویسندگی برگزار میشود. اگر مهارت خوبی در قلم و نویسنده بودن داشته باشید، میتوانید در این مسابقات شرکت کرده و شانس خود را امتحان کنید. البته اغلب مسابقات درآمد چندان خوبی را برای برنده در نظر نمیگیرند. اما باید توجه داشت که شما میتوانید از این طریق خودتان را به دیگران معرفی کرده و تجربیات بسیار ارزشمندی را حاصل کنید.
شرکت در جمع رقیبان، آگاهی از ضعفهای نویسندگی، آشنایی با دیگر نویسندگان همسطح، مقابله با ترس، شناخته شدن و دیده شدن محتوا از سادهترین دستاوردهایی است که با شرکت در مسابقات نویسندگی حاصل خواهد شد.
ایجاد یک پورتفولیو شخصی
اگر فرصت و هزینهی کافی در اختیار دارید، باید به جمع آوری و تولید چندین نمونه کار برای خود بپردازید. سپس یک وبلاگ یا وب سایت را برای خودتان راهاندازی کرده و نمونه کارها را منتشر کنید. از این طریق میتوانید به صورت حرفهای خودتان را به دیگران معرفی کرده و به برندسازی بپردازید. روشن است که با نوشتههای حرفهایتر امکان برندسازی شما بالاتر رفته و سریعتر شناخته خواهید شد.
فعالیت به عنوان نویسنده آزاد
پروژههای نویسندگی زیادی وجود دارند. برخی از وب سایتهای دورکاری، این پروژهها را منتشر میکنند. شما میتوانید پروژههای مرتبط با مهارت خود را دریافت کرده و بعد از به اتمام رساندن آن، هزینهی مربوطه را دریافت کنید.
روش دیگری که در این شاخه میگنجد، عملیات معکوس است. یعنی شما در رابطه به عناوین و موضوعات خاص، اقدام به تولید محتوا کرده و سپس در سایت خود (یا سایتها و انجمنهای مرتبط) به دنبال مشتری میگردید تا محصول تولید شده را به فروش برسانید.
فعالیت به عنوان نویسنده پنهان
برخی از نویسندگان به صورت پنهانی و پشت صحنه فعالیت میکنند. در این حرفه، برندسازی و شهرت برای نویسنده وجود نخواهد داشت. چراکه شخص دیگری به عنوان صاحب محتوا معرفی میشود. با این حال در برخی موارد، میتواند درآمد بسیار خوبی را برای نویسندهی پنهان به ارمغان داشته باشد. به خصوص اگر صاحب برند اصلی، شهرت و جایگاه خوبی داشته باشد.
در این حرفه، شما محتوا (که میتواند یک مقاله یا حتی یک کتاب باشد) را مینویسید اما نامی از شما باقی نخواهد ماند. بنابراین برای برندسازی، این حرفه را توصیه نمیکنیم. با این حال همانطور که گفتیم، درآمد بالا در برخی موارد پیشنهادی میتواند وسوسه انگیز باشد.
ارتقای درآمد از نویسندگی
کسب درآمد بالاتر و بهبود اوضاع اقتصادی در حرفهی نویسندگی نیز مانند دیگر حرفهها، با کسب تجربه ی کافی و مهارتهای بیشتر مقدور خواهد بود. بنابراین اگر یک نویسندهی تازهکار هستید، نباید توقع درآمدهای بسیار ایدهآل از خودتان داشته باشید. بلکه تمام تمرکز شما باید روی افزایش مهارتهای نویسندگی و ارائهی بهترین نوشتهی ممکن باشد.
شما باید همواره مطالعه کنید. مطالعه کردن به نویسنده کمک میکند تا ذهن آرامتر و خلاقتری داشته باشد. همچنین مطالعهی آثار دیگران، دریچههای الهام گرفتن از موضوعات مختلف را به روی شما باز خواهد کرد. در نهایت شما با مطالعهی بیشتر، میتوانید تکنیکهای جدید نویسندگی را استخراج کرده و آثار خود را بهروز و حرفهای بنویسید.
شرکت در دورههای آموزشی نیز از دیگر مواردی است که از یک نویسنده انتظار میرود. چه مبتدی باشید و چه در سطوح حرفهایتر، با شرکت در این دورهها میتوانید مشکلات نویسندگی خود را برطرف سازید. ناگفته نماند که دورههای آموزشی باید کاملاً بهروز بوده و از تکنیکهای آموزشی استاندارد برای ارائهی محتوا استفاده کنند تا تأثیر مثبت داشته باشند.
شغل ایدهآل نویسندگی
انتخاب شغل ایدهآل کاملاً به خودتان بستگی دارد. شما باید در ابتدا خودتان را به خوبی بشناسید. مثلاً اگر به محیطهای اجتماعی علاقهمند نیستید و ترجیح میدهید تا از خانه کار کنید، شغلی را انتخاب کنید که قابلیت دورکاری داشته باشد. البته خوشبختانه در تمام حوزهها و مشاغل مربوط به نویسندگی، امکان دورکاری و کار از راه دور وجود دارد.
نکتهی دیگری که باید برای انتخاب شغل بدان توجه داشته باشید، سنجیدن مهارتهای مورد نیاز آن حرفه با مهارتهای خودتان است. شما باید مهارتهای لازم برای هر حرفه را تا سطح عالی کسب کرده باشید تا بتوانید به موفقیت برسید. به عنوان مثال مهارتهای زمینهی فیلم نامه نویسی، با زمینهی محتوانویسی وبلاگ بسیار متفاوت است.
درآمد و امکان ارتقای شغلی نیز از دیگر پارامترهایی است که در انتخاب شغل ایده آل نویسندگی تأثیر میگذارد. همانطور که اشاره کردیم تمام مشاغل امکان ارتقا و رشد را دارند. به شرط آنکه نویسنده نیز برای بهبود خروجی کار و البته افزایش دانش و مهارتهای نویسندگی تلاش لازم را به عمل آورد.
کلام پایانی
در این مطلب از پلتفرم گارنت، تمام روشها و راههای درآمدزایی از طریق نوشتن را به شما معرفی کردیم. برحسب سلیقه و البته میزان مهارت هر فرد، این درآمد میتواند از سطوح معمولی تا بسیار عالی طبقهبندی شود. توصیه میکنیم صبور باشید و برای کسب نتیجهی ایدهآل عجله نداشته باشید. مطمئن باشید به مرور زمان و با کسب تجربه ی بیشتر، اوضاع و شرایط کسب و کار شما نیز بهبود پیدا میکند.
برای کسب مهارتهای نویسندگی، شما میتوانید در دورههای آموزش نویسندگی گارنت شرکت کنید. دیگر مقالات ما را بخوانید، کتابها و نکات خوبی را برای ورود به این حرفه معرفی کردهایم…